Sněhové pusinky zapečené ve vinném krému

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 150 g Cukr moučkový
  • 350 ml Víno bílé
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2339 kcal
  • Sacharidy 432 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 429 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 431 g
  • Cholesterol 1226.7 mg
  • Draslík 645.1 mg
  • Vláknina 126 mg
  • Vitamín A 126 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ušleháme 2 žloutky a 3 vejce s cukrem do pěny.

  • 2

    Přidáme mouku a šleháme, dokud není hmota hustá.

  • 3

    Ohřejeme víno a za stálého míchání pomalu vléváme do vaječné hmoty.

  • 4

    Postavíme na sporák a za stálého míchání přivedeme k varu.

  • 5

    Necháme vzkypět, potom vaječný krém ochladíme.

  • 6

    Ušleháme tuhý sníh z 2 bílků, moučkového a vanilkového cukru.

  • 7

    Zchladlý krém rozetřeme do ohnivzdorné mísy.

  • 8

    Z ušlehaného sněhu tvarujeme na povrch krému sáčkem s trubičkou pusinky.

  • 9

    Pečeme při 200 stupních v předehřáté troubě, dokud pusinky nezezlátnou.

Komentáře k receptu