Sněhové pusinky zapečené ve vinném krému
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2339 kcal
- Sacharidy 432 g
- Tuky 29 g
- Sodík 429 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 431 g
- Cholesterol 1226.7 mg
- Draslík 645.1 mg
- Vláknina 126 mg
- Vitamín A 126 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ušleháme 2 žloutky a 3 vejce s cukrem do pěny.
-
2
Přidáme mouku a šleháme, dokud není hmota hustá.
-
3
Ohřejeme víno a za stálého míchání pomalu vléváme do vaječné hmoty.
-
4
Postavíme na sporák a za stálého míchání přivedeme k varu.
-
5
Necháme vzkypět, potom vaječný krém ochladíme.
-
6
Ušleháme tuhý sníh z 2 bílků, moučkového a vanilkového cukru.
-
7
Zchladlý krém rozetřeme do ohnivzdorné mísy.
-
8
Z ušlehaného sněhu tvarujeme na povrch krému sáčkem s trubičkou pusinky.
-
9
Pečeme při 200 stupních v předehřáté troubě, dokud pusinky nezezlátnou.