Hráškové rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 973 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1292 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 37.6 mg
- Draslík 497.1 mg
- Vláknina 8805 mg
- Vitamín A 8805 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar přivedeme k varu a udržujeme horký.
-
2
Česnek a cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a v pánvi na rozpáleném oleji a lžíci másla orestujeme až změkne. Přidáme rýži, ochutíme solí a ještě krátce orestujeme.
-
3
Podlijeme vínem a na mírném ohni mícháme, dokud se tekutina neodpaří. Přilijeme naběračku vývaru a necháme téměř odpařit. Stejným způsobem postupujeme dokud rýže není hotová.
-
4
Na závěr vmícháme zbytek másla, rozmražený hrášek a většinu nastrouhaného sýra.
-
5
Rozdělíme na talíře, posypeme zbylým parmazánem a podáváme.