Hráškové rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Rýže loupaná
  • 100 g Hrášek mražený
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 100 ml Víno bílé
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 973 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1292 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 37.6 mg
  • Draslík 497.1 mg
  • Vláknina 8805 mg
  • Vitamín A 8805 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar přivedeme k varu a udržujeme horký.

  • 2

    Česnek a cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a v pánvi na rozpáleném oleji a lžíci másla orestujeme až změkne. Přidáme rýži, ochutíme solí a ještě krátce orestujeme.

  • 3

    Podlijeme vínem a na mírném ohni mícháme, dokud se tekutina neodpaří. Přilijeme naběračku vývaru a necháme téměř odpařit. Stejným způsobem postupujeme dokud rýže není hotová.

  • 4

    Na závěr vmícháme zbytek másla, rozmražený hrášek a většinu nastrouhaného sýra.

  • 5

    Rozdělíme na talíře, posypeme zbylým parmazánem a podáváme.

Komentáře k receptu