Zajíc na červeném víně, dušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 659 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 27 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 232.5 mg
- Draslík 1351.7 mg
- Vláknina 3695.8 mg
- Vitamín A 3695.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaníme a nasolíme zajíce.
-
2
Rozehřejeme máslo ve velké pánvi a nakrájenou cibuli osmahneme.
-
3
Přidáme nakrájenou papriku, pepř, hřebíček, vložíme zajíce a zalijeme vínem. Dusíme pod pokličkou a během dušení podléváme vodou.
-
4
Měkkého zajíce vyndáme a necháme odpařit tekutinu.
-
5
Do základu přidáme mouku, osmahneme, zalijeme vodou a povaříme.
-
6
Před podáváním naporcujeme a přelijeme šťávou.