Smažený květák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Květák
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 136.8 mg
  • Draslík 571.5 mg
  • Vláknina 7509.4 mg
  • Vitamín A 7509.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák uvaříme v osolené vodě, můžeme jej před vařením rozporcovat na růžičky. Vaříme do poloměkka.

  • 2

    Slijeme vodu a necháme květák vychladnout.

  • 3

    Růžičky obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.

  • 4

    Smažíme v horkém tuku dozlatova po všech stranách.

Komentáře k receptu