Smažený květák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 29 g
- Sodík 370 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 136.8 mg
- Draslík 571.5 mg
- Vláknina 7509.4 mg
- Vitamín A 7509.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák uvaříme v osolené vodě, můžeme jej před vařením rozporcovat na růžičky. Vaříme do poloměkka.
-
2
Slijeme vodu a necháme květák vychladnout.
-
3
Růžičky obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.
-
4
Smažíme v horkém tuku dozlatova po všech stranách.