Květák s vejci jako mozeček

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Květák
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 199 mg
  • Draslík 470.4 mg
  • Vláknina 5900.3 mg
  • Vitamín A 5900.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák rozporcujeme na růžičky a dáme vařit do osolené vody, vaříme asi 10 minut.

  • 2

    Slijeme vodu a květák rozšťoucháme na malé kousky.

  • 3

    Zpěníme na tuku jemně nakrájenou cibuli, přidáme květák, opepříme a mírně osmahneme.

  • 4

    Pak květák zalijeme rozmíchanými vejci, ochutíme solí a promícháme, dokud se vejce nesrazí.

  • 5

    Jako příloha se podávají brambory nebo bramborová kaše.

Komentáře k receptu