Mango s ovesnými vločkami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr krupice
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 200 g Mascarpone
  • 125 g Ovesné vločky
  • 2 ks Mango
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 101.3 mg
  • Draslík 369.6 mg
  • Vláknina 9318 mg
  • Vitamín A 9318 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Manga rozpůlíme nožem těsně u pecky. Oloupeme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Rozpustíme na pánvi máslo a cukr, přidáme ovesné vločky a opékáme 5 minut dozlatova za stálého míchání. Necháme vychladnout.

  • 3

    Sýr mascarpone smícháme se zakysanou smetanou, přidáme citrónovou šťávu a 2 lžíce medu a promícháme.

  • 4

    Ovesné vločky rozdělíme do pohárů, pokryjeme vrstvou smetanové směsi, přidáme kostičky manga, pokapeme zbylým medem a podáváme. Mango a ovesné vločky můžeme před podáváním vmíchat do smetanové směsi, polít medem a podávat.

Komentáře k receptu