Mango s ovesnými vločkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 40 g
- Sodík 57 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 101.3 mg
- Draslík 369.6 mg
- Vláknina 9318 mg
- Vitamín A 9318 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Manga rozpůlíme nožem těsně u pecky. Oloupeme a nakrájíme na kostky.
-
2
Rozpustíme na pánvi máslo a cukr, přidáme ovesné vločky a opékáme 5 minut dozlatova za stálého míchání. Necháme vychladnout.
-
3
Sýr mascarpone smícháme se zakysanou smetanou, přidáme citrónovou šťávu a 2 lžíce medu a promícháme.
-
4
Ovesné vločky rozdělíme do pohárů, pokryjeme vrstvou smetanové směsi, přidáme kostičky manga, pokapeme zbylým medem a podáváme. Mango a ovesné vločky můžeme před podáváním vmíchat do smetanové směsi, polít medem a podávat.