Jednoduchý višňový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 750 g Višně
  • 125 g Cukr třtinový
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 75.4 mg
  • Draslík 272.2 mg
  • Vláknina 4060.7 mg
  • Vitamín A 4060.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si pečlivě omyjeme a osušíme citron. Z jedné poloviny nastrouháme kůru, z celého citronu pak vymačkáme šťávu. Vanilkový lusk podélně nařízneme a vyškrábeme dužinu. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů Celsia (horkovzdušnou na 160 stupňů, plynovou na stupeň 2-3).

  • 2

    V míse smícháme máslo, cukr, špetku soli, vanilkovou dřeň, citrónovou kůru a šťávu a vše utřeme do pěny. Postupně přidáváme vejce. Mouku smíchanou s kypřícím práškem prosijeme na krém a vše dobře promícháme.

  • 3

    Višně omyjeme, vypeckujeme a necháme okapat. Rozkládací dortovou formu vymažeme tukem a těsto do ní nalijeme. Na povrch rozložíme připravené višně a pečeme asi 50 minut. Poté koláč vyjmeme a necháme ještě asi 10 minut ve formě chladnout. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu