Klasická hovězí polévka
Suroviny
- 500 g Hovězí maso přední
- 50 g Kapusta růžičková
- 50 g Květák
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 5 ks Nové koření celé
- 0.25 ks Celer bulvový
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 hrst Nudle vaječné
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Celer - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 179 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 64 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 56.6 mg
- Draslík 394.2 mg
- Vláknina 4200.1 mg
- Vitamín A 4200.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme pod tekoucí studenou vodou, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Osolíme a opepříme a dáme vařit na mírný oheň - vaříme celkem asi 2 hodiny.
-
2
Po hodině varu přidáme zeleninu a koření. Vaříme velmi pomalu, aby se vývar nezakalil.
-
3
Měkké maso i zeleninu vyjmeme a nakrájíme. Polévku procedíme a vrátíme do ní maso i zeleninu, přidáme nudle a ještě asi 5 minut povaříme. Dochutíme solí a kořením, přidáme celerovou a petrželovou nať, necháme přejít varem.
-
4
Horkou polévku ihned podáváme.