Rohanova polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Salát hlávkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 121 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 741 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 237.7 mg
  • Vláknina 1440 mg
  • Vitamín A 1440 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oddělíme od sebe listy z jedné větší hlávky salátu, jemně je spaříme vodou, vypereme a necháme okapat na sítu.

  • 2

    Pak z nich vykrojíme menší kolečka, která dáme zavařit do silné polévky.

  • 3

    Do polévkové mísy nalijeme polévku a vkládáme nahniličko uvařená vejce. Množství vajec dáváme podle počtu osob, na každou osobu jedno.

  • 4

    Podávají se k tomu zvlášť nadívané žemlové koblížky Croutons.

Komentáře k receptu