Penne all´arrabbiata
Suroviny
- 20 g Sůl
- 300 g Hrášek
- 40 g Sýr Parmezán
- 80 g Olivy černé
- 400 g Těstoviny Penne
- 30 g Protlak rajčatový
- 2 kávová lžička Kapary sterilované
- 1 ks Chilli paprička
- 1 hrst Petržel - nať
- 2 l Voda pitná
- 2 dkg Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 10 g
- Sodík 2462 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 90 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 216.8 mg
- Vláknina 9403 mg
- Vitamín A 9403 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmrazíme hrášek.Penne uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Asi 2 minuty před dovařením přidáme rozmrazený hrášek.
-
2
Petrželku opláchneme, osušíme a najemno nakrájíme.
-
3
Dále si připravíme omáčku - rozmixujeme rajčatový protlak,česnek,kapary,kečup a olivový olej na pyré.Osolíme a na dochucení přidáme špetku cukru.Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jader, najemno nakrájíme a přimícháme do pesta.
-
4
Nastrouháme parmezán.Penne s hráškem scedíme a smícháme s pestem, olivami a nasekanou petrželkou.Na talíři posypeme parmezánem.