Lín na slezský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 11 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 194.1 mg
- Draslík 148.3 mg
- Vláknina 2635.3 mg
- Vitamín A 2635.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme cibuli, kořenovou zeleninu na nudličky a dáme do hlubší pánve. Vložíme porce ryby, přidáme bobkový list a menší svazek petržele.
-
2
Rybu zalijeme bílým vínem, aby byla celá ponořená a necháme ji na prudším ohni vařit asi 10 minut.
-
3
Připravíme jíšku a vmícháme ji do základu. Odstavíme.
-
4
Hotovou rybu dáme na mísu.
-
5
Z vývaru vyndáme svazeček petrželky a vývar necháme zavařit. Vmícháme žloutky a zjemníme citronovou šťávou.
-
6
Jednotlivé porce posypeme přiměřeně nakrájenou petrželkou a přelijeme omáčkou. Můžeme podávat.