Polévka s rybami a mořskými plody
Suroviny
- 100 g Krevety tygří - loupané
- 100 g Treska aljašská
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Petržel - nať
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pažitka
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 133 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 5 g
- Sodík 384 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 41.5 mg
- Draslík 562.7 mg
- Vláknina 5856.9 mg
- Vitamín A 5856.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci n másle osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme kousky rajčat a přivedeme k varu.
-
2
5 minut na mírném ohni vaříme, přidáme ryby a korýše a dále 5 minut vaříme. Přidáme pažitku, petržel, osolíme a opepříme.
-
3
Podáváme v předehřátých miskách s bílým chlebem.