Francouzské brambory zapečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 26 g
- Sodík 97713 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 247.1 mg
- Draslík 896.1 mg
- Vláknina 11550 mg
- Vitamín A 11550 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a uvaříme v osolené vodě.
-
2
Mezitím si nastrouháme nahrubo měkký salám, natvrdo uvařená vejce a sýr.
-
3
Vařené brambory scedíme, polovinu poklademe na dno zapékací mísy a opepříme. Vrstvíme strouhaný salám, vejce, brambory a zasypeme sýrem.
-
4
Pečeme zhruba 30 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia dozlatova.