Francouzské brambory zapečené

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 250 g Salám měkký
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 97713 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 247.1 mg
  • Draslík 896.1 mg
  • Vláknina 11550 mg
  • Vitamín A 11550 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a uvaříme v osolené vodě.

  • 2

    Mezitím si nastrouháme nahrubo měkký salám, natvrdo uvařená vejce a sýr.

  • 3

    Vařené brambory scedíme, polovinu poklademe na dno zapékací mísy a opepříme. Vrstvíme strouhaný salám, vejce, brambory a zasypeme sýrem.

  • 4

    Pečeme zhruba 30 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia dozlatova.

Komentáře k receptu