Rajčata plněná ricottou a fetou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 115 g Sýr Feta
  • 115 g Sýr Ricotta
  • 6 ks Rajčata
  • 10 ks Olivy černé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 1.5 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 2216 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 16.3 mg
  • Draslík 292.8 mg
  • Vláknina 17272.9 mg
  • Vitamín A 17272.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Z rajčat seřízneme vršky, šťávu a dužinu vydlabeme lžičkou a vložíme do misky. Smícháme s rozdrobenou fetou, ricottou, nasekaným piniovými oříšky, nasekanými olivami, nasekaným oreganem, strouhankou a pepřem.

  • 3

    Směsí naplníme vydlabaná rajčata a zakryjeme zpět seříznutými vršky. V zapékací míse necháme 20-25min zapéct.

  • 4

    Hotová rajčata dozdobíme olivami a lístky oregana a ihned podáváme.

Komentáře k receptu