Slezské smotky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sádlo škvařené
  • 600 g Vepřová kýta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 112.6 mg
  • Draslík 584.4 mg
  • Vláknina 197.3 mg
  • Vitamín A 197.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na malé plátky, aby bylo asi 5 kousků na porci.

  • 2

    Maso rozklepeme (hodně), potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a pak zavineme.

  • 3

    Závitky obalíme v hladké mouce, zmáčkneme je na placky a na rozpáleném sádle prudce opečeme.

  • 4

    Zalijeme vývarem, ale jen tolik množství, kolik budeme potřebovat na šťávičku a pozvolna dodusíme.

Komentáře k receptu