Slezské smotky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 35 g
- Sodík 409 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 112.6 mg
- Draslík 584.4 mg
- Vláknina 197.3 mg
- Vitamín A 197.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na malé plátky, aby bylo asi 5 kousků na porci.
-
2
Maso rozklepeme (hodně), potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a pak zavineme.
-
3
Závitky obalíme v hladké mouce, zmáčkneme je na placky a na rozpáleném sádle prudce opečeme.
-
4
Zalijeme vývarem, ale jen tolik množství, kolik budeme potřebovat na šťávičku a pozvolna dodusíme.