Houby se zelenými fazolkami a šalvějí

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 500 g Houby čerstvé
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 60 ml Víno bílé
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 hrst Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 89 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 398.6 mg
  • Vláknina 6666.9 mg
  • Vitamín A 6666.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozpálíme olej a máslo a krátce orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájené houby a za stálého míchání smažíme cca 5min.

  • 2

    Poté nasypeme překrojené fazolové lusky, zalijeme vínem, přidáme šalvějové lístky, ochutíme solí a pepřem, zakryjeme a cca 3min podusíme.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu