Kořeněné vepřové kotlety s rozmarýnem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové kotlety
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Fenykl obecný
  • 0.25 kávová lžička Chilli mleté
  • 1 ks Citrony
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Pepř černý celý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 184 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 103.5 mg
  • Draslík 640.6 mg
  • Vláknina 5573 mg
  • Vitamín A 5573 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme marinádu. Do mixéru nebo do hmoždíře vložíme česnek, rozmarýn, pepř, chilli, zrnka fenyklu, citronovou šťávu a olej a rozmixujeme či rozdrtíme na hrubou kaši.

  • 2

    Omyté, na okrajích naříznuté kotlety obalíme v připravené marinádě. Můžeme nechat asi 2 hodiny v chladničce.

  • 3

    Kotlety grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím po každé straně cca 8-10min.

  • 4

    Hotové kotlety osolíme a ihned podáváme s citronem nakrájeným na dílky.

Komentáře k receptu