Kořeněné vepřové kotlety s rozmarýnem
Suroviny
- 600 g Vepřové kotlety
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Fenykl obecný
- 0.25 kávová lžička Chilli mleté
- 1 ks Citrony
- 4 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Pepř černý celý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 19 g
- Sodík 184 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 103.5 mg
- Draslík 640.6 mg
- Vláknina 5573 mg
- Vitamín A 5573 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme marinádu. Do mixéru nebo do hmoždíře vložíme česnek, rozmarýn, pepř, chilli, zrnka fenyklu, citronovou šťávu a olej a rozmixujeme či rozdrtíme na hrubou kaši.
-
2
Omyté, na okrajích naříznuté kotlety obalíme v připravené marinádě. Můžeme nechat asi 2 hodiny v chladničce.
-
3
Kotlety grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím po každé straně cca 8-10min.
-
4
Hotové kotlety osolíme a ihned podáváme s citronem nakrájeným na dílky.