Kuře na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1101 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 139.3 mg
- Draslík 348.1 mg
- Vláknina 2432 mg
- Vitamín A 2432 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřata očistíme, opláchneme, rozporcujeme, v kloubech nasekneme a osolíme.
-
2
Cibuli jemně nakrájíme, na polovině dávky tuku ji osmahneme dorůžova, přidáme papriku, po zpěnění zalijeme vodou a uvedeme do varu.
-
3
Do vařícího základu vložíme kuřata a dusíme je doměkka. Potom je vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou, dobře rozšleháme a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 20 minut.
-
4
V polovině varu přilijeme do omáčky smetanu a mléko, přisolíme, dovaříme a procedíme na porce dušených kuřat.
-
5
Nakonec omáčku spolu s kuřaty ještě krátce podusíme.