Kuře na paprice

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 1500 g Kuře
  • 25 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 800 ml Voda pitná
  • 250 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1101 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 139.3 mg
  • Draslík 348.1 mg
  • Vláknina 2432 mg
  • Vitamín A 2432 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřata očistíme, opláchneme, rozporcujeme, v kloubech nasekneme a osolíme.

  • 2

    Cibuli jemně nakrájíme, na polovině dávky tuku ji osmahneme dorůžova, přidáme papriku, po zpěnění zalijeme vodou a uvedeme do varu.

  • 3

    Do vařícího základu vložíme kuřata a dusíme je doměkka. Potom je vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou, dobře rozšleháme a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 20 minut.

  • 4

    V polovině varu přilijeme do omáčky smetanu a mléko, přisolíme, dovaříme a procedíme na porce dušených kuřat.

  • 5

    Nakonec omáčku spolu s kuřaty ještě krátce podusíme.

Komentáře k receptu