Velikonoční beránek z třeného těsta
Suroviny
- 110 g Máslo čerstvé
- 160 g Cukr krupice
- 220 g Mouka polohrubá
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 3 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Cukr vanilka
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Sůl
- 5 polévková lžíce Mléko polotučné
- 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 0.5 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 20 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 146.8 mg
- Draslík 179.7 mg
- Vláknina 2818.3 mg
- Vitamín A 2818.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Utřeme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a žloutky do bělavé hmoty. Pak po částech a střídavě přidáváme prosetou mouku promíchanou s práškem do pečiva, vlažné mléko a nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků se špetičkou soli.
-
2
Těsto vložíme do formy, kterou jsme předem vymazali změklým máslem a vysypali hrubou moukou. Povrch uhladíme a formu vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme.
-
3
Po upečení beránka vyklopíme a po zchladnutí dozdobíme dle své fantazie.