Domácí česnekové housky
Suroviny
- 20 g Cukr třtinový
- 56 g Máslo čerstvé
- 420 g Pšeničná mouka hladká chlebová
- 120 ml Mléko plnotučné
- 50 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Droždí sušené
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Kmín celý
- 1.5 polévková lžíce Sůl hrubozrnná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 11 g
- Sodík 2863 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 115.8 mg
- Draslík 79.8 mg
- Vláknina 908.8 mg
- Vitamín A 908.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 136.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do domácí pekárny dáme na spodek rozpuštěné máslo, vejce, lžičku soli, vlažné mléko a vodu, utřený česnek. Zasypeme to moukou a nahoru dáme cukr a droždí.
-
2
Necháme vypracovat těsto.
-
3
Z těsta vyválíme podlouhlého hada, kterého nakrájíme na šest dílů. Ty necháme 20 minut kynout.
-
4
Potřeme je žloutkem, posypeme hrubou solí a kmínem a pečeme 20 minut na 200 °C.
-
5
Podáváme.