Dušený hrášek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 600 g Hrášek
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Šalotka
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 1656.2 mg
  • Vláknina 20778 mg
  • Vitamín A 20778 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 114.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotky očistíme a nakrájíme na drobno, petrželovou nať drobně nasekáme.

  • 2

    Na polovině másla zpěníme šalotku, zasypeme moukou, chvíli smažíme a poté zalijeme vodou. Vsypeme hrášek (může být i propláchnutý mražený), cukr a asi 10 minut za častého míchání dusíme.

  • 3

    Před podáváním přidáme zbylé máslo a petrželovou nať.

Komentáře k receptu