Dušený hrášek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 18 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 1656.2 mg
- Vláknina 20778 mg
- Vitamín A 20778 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 114.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotky očistíme a nakrájíme na drobno, petrželovou nať drobně nasekáme.
-
2
Na polovině másla zpěníme šalotku, zasypeme moukou, chvíli smažíme a poté zalijeme vodou. Vsypeme hrášek (může být i propláchnutý mražený), cukr a asi 10 minut za častého míchání dusíme.
-
3
Před podáváním přidáme zbylé máslo a petrželovou nať.