Uzené hovězí a chilli
Suroviny
- 1250 g Hovězí maso mleté
- 150 g Sýr Čedar
- 200 g Tortilla chips
- 180 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 400 ml rajčata v konzervě
- 150 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Euro Shopper Olivový olej z pokrutin
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Avokádo
- 1 ks paprička jalapenos
- 1.5 polévková lžíce Česnek
- 1.5 polévková lžíce Chilli koření mleté
- 1 polévková lžíce Kajenský pepř
- 1 polévková lžíce Kmín mletý
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- 1.4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Oregano čerstvé
- 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1036 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 54 g
- Sodík 1019 mg
- Bílkoviny 85 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 252.6 mg
- Draslík 1740.8 mg
- Vláknina 13117.9 mg
- Vitamín A 13117.9 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na jemno. Papričky zbavíme semínek a nakrájíme je na kostičky. Stroužky česneku utřeme.
-
2
Na pánev dáme olej a rozpálíme jej. Přidáme mleté maso a smažíme 5 minut. Poté dáme maso stranou.
-
3
Na stejné pánvi osmažíme i cibuli a papričky, také tak 5 minut. Poté přidáme česnek a ještě 30 sekund smažíme.
-
4
Poté do pánve vrátíme opečené maso a přidáme koření – chilli, kajenský pepř, kmín a sůl.
-
5
Za dalších 30 sekund přidáme protlak a dobře promícháme. Smažíme 2 minuty.
-
6
Zalijeme 250 ml vývaru a přivedeme k varu.
-
7
Zbylý vývar smícháme s moukou a nalijeme do pánve. Promícháme a přidáme oregano a rajčata. Přivedeme k varu.
-
8
Snížíme teplotu, přikryjeme a dusíme 45 minut.
-
9
Odstavíme a rozdělíme na talíře.
-
10
Každý talíř ozdobíme avokádem nakrájeným na plátky, zakysanou smetanou, strouhaným sýrem, kolečky jalapeňos a tortilla chipsy. Posypeme nasekaným koriandrem a podáváme.