Jemný knedlík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 782 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 38 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 397 mg
- Draslík 131.6 mg
- Vláknina 11934 mg
- Vitamín A 11934 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlíky nakrájíme na plátky a namočíme do mléka, které smícháme s olejem, žloutky a špetkou solí.
-
2
Z bílků ušleháme pevný sníh. Do těsta z rohlíků vmícháme strouhanku, polovinu sněhu a zbylý sníh jen zlehka do těsta zapracujeme.
-
3
Alobal potřeme máslem a těsto do něj lehce zabalíme, protože vařením zvětší objem.
-
4
Knedlík vaříme asi 30-45 minut.