Horalské nudle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Slanina vepřová
  • 300 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 200 g Houby čerstvé
  • 150 ml Mléko plnotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 449 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 299 mg
  • Draslík 393.4 mg
  • Vláknina 3070.1 mg
  • Vitamín A 3070.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 237.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené houby a osmahneme.

  • 2

    Připravenou směs promícháme s vařenými těstovinami (nejlépe širokými nudlemi), osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátového květu. Vložíme do tukem vymazaného pekáče a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci.

  • 3

    Pečeme ve středně teplé troubě asi 25 minut.

Komentáře k receptu