Těstovinové mušle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 17 g
- Sodík 519 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 11.4 mg
- Draslík 453.9 mg
- Vláknina 4644 mg
- Vitamín A 4644 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu na oleji zpěníme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a česnek. Přidáme rajčata nakrájená na kousky, feferonku a očištěné, nakrájené žampiony. Osolíme, opepříme a vše vaříme do zhoustnutí.
-
2
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.
-
3
Uvařené mušle rozdělíme na talíře a do důlku uprostřed nalijeme omáčku.
-
4
Podáváme posypané nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem.