Těstovinové mušle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 40 g Sýr Gouda 45%
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Těstoviny mušle
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 11.4 mg
  • Draslík 453.9 mg
  • Vláknina 4644 mg
  • Vitamín A 4644 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu na oleji zpěníme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a česnek. Přidáme rajčata nakrájená na kousky, feferonku a očištěné, nakrájené žampiony. Osolíme, opepříme a vše vaříme do zhoustnutí.

  • 2

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.

  • 3

    Uvařené mušle rozdělíme na talíře a do důlku uprostřed nalijeme omáčku.

  • 4

    Podáváme posypané nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu