Grilované sardinky a rajčata s bylinkovým dresinkem
Suroviny
- 50 g Fazolové lusky zelené
- 3 kávová lžička Petržel - nať
- 3 kávová lžička Majoránka čerstvá
- 4 ks Sardinka obecná
- 3 ks Šalotka
- 1 ks Citron
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Okurka salátová
- 4 ks Rajčata Cherry
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 4 polévková lžíce kokosový olej
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 6 g
- Sodík 149 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 777.4 mg
- Vláknina 2866 mg
- Vitamín A 2866 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si dresink. Šalotky nasekáme na jemno a necháme je chvíli marinovat ve vinném octu. Mezitím si nasekáme majoránku i petrželku.
-
2
Papriku nakrájíme na tenké nudličky. Vmícháme k ní na půlkolečka nakrájenou okurku, olivový olej, rybí omáčku a citronovou šťávu. Šalotky vyjmeme z octa a spolu s bylinkami je přimícháme do salátu.
-
3
Fazolky povaříme 4 minuty – poté je ihned zchladíme. Po vychladnutí je přidáme k salátu.
-
4
Cherry rajčata přepůlíme a přidáme je do salátu.
-
5
Sardinky opečeme na kokosovém oleji 4 minuty z každé strany.
-
6
Sardinky podáváme s připraveným salátem.