Avokádový toast

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 5 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 20 g Chléb slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Avokádo
  • 0.125 ks Okurka salátová
  • 6 ks Máta
  • 2 polévková lžíce Sýr Feta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 911 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 8.2 mg
  • Draslík 1420.9 mg
  • Vláknina 31544.6 mg
  • Vitamín A 31544.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.7 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátek chleba opečeme z obou stran v pánvi nasucho.

  • 2

    Okurku nakrájíme škrabkou na brambory na tenké, podélné plátky. Dáme ji do mísy s citronovou kůrou, nasekanou mátou, nadrobenou fetou, solí, pepřem a olivovým olejem.

  • 3

    Mezitím oloupeme avokádo a nakrájíme ho na plátky. Ty naskládáme na chléb. Nahoru dáme naloženou okurku a podáváme.

Komentáře k receptu