Pečená kuřecí stehna s nádivkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Slunečnice - semena
  • 1200 g Kuřecí stehna
  • 55 g Chléb toastový pšeničný světlý
  • 60 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 724 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 356 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 320.8 mg
  • Draslík 661.8 mg
  • Vláknina 1290 mg
  • Vitamín A 1290 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Větší kuřecí stehna ze spodní strany nařízneme podél stehenní kosti a po vykloubení ji vyjmeme. Tzv. paličky ponecháme a taktéž ponecháme všechnu kůžičku a neodkrajujeme ji.

  • 2

    Na nádivku nakrájíme na kostičky bílý toustový chléb nebo žemli. Použijeme starší, ale ještě vláčné pečivo. Přidáme slunečnicová semínka, žloutek rozšlehaný s mlékem, sůl dle potřeby a sníh z bílku. Vše smícháme dohromady. Mléko dáme dle potřeby.

  • 3

    Připravená stehna vevnitř mírně osolíme, naplníme nádivkou a pomocí kovových jehel sepneme. Přiměřeně osolíme i na povrchu, vložíme do pekáčku a na stehna položíme kousky másla. Přidáme zhruba 100 ml vody, pekáček přiklopíme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 45 minut a v druhé polovině pečení pekáček odklopíme.

  • 4

    Podáváme rozkrojené šikmým řezem a vhodnou přílohou jsou brambory v různých úpravách bohatě sypané plocholistou petrželkou.

Komentáře k receptu