Irské nakládané maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 750 g Hovězí plec
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory
  • 1 kg Zelí hlávkové bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 369 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 71.3 mg
  • Draslík 1134.4 mg
  • Vláknina 13628.8 mg
  • Vitamín A 13628.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli a oškrábané brambory nakrájíme na kolečka. Očištěné hlávkové zelí nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Do vhodné nádoby urovnáme ve vrstvách maso, cibuli, brambory a zelí. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Nakonec vše zalijeme vývarem.

  • 3

    Nádobu přiklopíme a pokrm vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 10-15 minut.

Komentáře k receptu