Petrželková vepřová pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 60 g
- Sodík 1472 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 156.8 mg
- Draslík 681.7 mg
- Vláknina 2527 mg
- Vitamín A 2527 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky, buď na dva větší, nebo na tři menší. Osolíme a opepříme.
-
2
V misce smícháme jogurt, olej a nasekanou petrželku. Do této směsi naložíme maso – aspoň na půl hodiny, klidně však přes noc.
-
3
Pekáček vymažeme máslem a dáme do něj maso i s marinádou. Pečeme 60 minut na 200 °C.