Petrželková vepřová pečeně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 400 g Vepřová pečeně
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 689 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 1472 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 156.8 mg
  • Draslík 681.7 mg
  • Vláknina 2527 mg
  • Vitamín A 2527 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky, buď na dva větší, nebo na tři menší. Osolíme a opepříme.

  • 2

    V misce smícháme jogurt, olej a nasekanou petrželku. Do této směsi naložíme maso – aspoň na půl hodiny, klidně však přes noc.

  • 3

    Pekáček vymažeme máslem a dáme do něj maso i s marinádou. Pečeme 60 minut na 200 °C.

Komentáře k receptu