Celozrnná vánočka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 700 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 34 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 172.6 mg
- Draslík 334.7 mg
- Vláknina 13347.5 mg
- Vitamín A 13347.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme celozrnnou mouku, polohrubou mouku a hladkou sójovou mouku. Vyhloubíme důlek, do kterého vsypeme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek.
-
2
Když kvásek vzejde, přidáme rozpuštěný, vychladlý tuk, žloutky, špetku soli, rozinky a nasekané mandle. Zaděláme tužší těsto, které necháme asi 1 hodinu kynout.
-
3
Z těsta potom upleteme vánočku. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem.
-
4
Vánočku pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.