Indické mleté s čerstvým rajčatovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Čočka červená
  • 300 g Hovězí maso mleté
  • 700 ml Hovězí vývar základní
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule červená
  • 4 ks Placka naan
  • 2 polévková lžíce Kari koření
  • 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 522 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 46.8 mg
  • Draslík 695.8 mg
  • Vláknina 9060 mg
  • Vitamín A 9060 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi osmažíme cibuli nakrájenou a tenké proužky, přidáme mleté maso a smažíme dohněda. Poté přidáme kari a čočku, vlijeme vývar a 10 minut povaříme.

  • 2

    Rajčata nakrájíme na kostičky a promícháme je s nasekaným koriandrem.

  • 3

    Chleby naan nahřejeme, rozdělíme je na talíře, zalijeme je hovězí směsí a posypeme rajčatovým salátem.

Komentáře k receptu