Guláš

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 70 g Protlak rajčatový sterilovaný
  • 500 g Hovězí kližka
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cibule červená
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Paprika červená
  • 1 polévková lžíce Majoránka čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 8.7 mg
  • Draslík 332.5 mg
  • Vláknina 6708.3 mg
  • Vitamín A 6708.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek propasírujeme, červenou cibuli nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Do silnostěnného kastrolu dáme rozpustit sádlo, do horkého sádla dáme zpěnit cibuli na kostičky, přidáme pokrájené maso a osmažíme ze všech stran do hněda, až pustí šťávu. Maso osolíme, přisypeme pepř, papriku, rajský protlak, promícháme a zalijeme asi 200 ml vody. K masu vsypeme kmín, česnek, zamícháme a pod poklicí na mírném plameni dusíme do měkka. Občas zamícháme, případně přilijeme vodu a dál dusíme.

  • 3

    Maso podáváme posypané kolečky červené cibule.

Komentáře k receptu