Guláš
Suroviny
- 500 g Cibule
- 70 g Protlak rajčatový sterilovaný
- 500 g Hovězí kližka
- 300 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Cibule červená
- 4 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 2 polévková lžíce Paprika červená
- 1 polévková lžíce Majoránka čerstvá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 17 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 8.7 mg
- Draslík 332.5 mg
- Vláknina 6708.3 mg
- Vitamín A 6708.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek propasírujeme, červenou cibuli nakrájíme na kolečka.
-
2
Do silnostěnného kastrolu dáme rozpustit sádlo, do horkého sádla dáme zpěnit cibuli na kostičky, přidáme pokrájené maso a osmažíme ze všech stran do hněda, až pustí šťávu. Maso osolíme, přisypeme pepř, papriku, rajský protlak, promícháme a zalijeme asi 200 ml vody. K masu vsypeme kmín, česnek, zamícháme a pod poklicí na mírném plameni dusíme do měkka. Občas zamícháme, případně přilijeme vodu a dál dusíme.
-
3
Maso podáváme posypané kolečky červené cibule.