Jablečný kysel
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 16 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 14.3 mg
- Vláknina 481 mg
- Vitamín A 481 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaná, nakrájená jablka podusíme a prolisujeme.
-
2
Ze solamylu a vody uvaříme středně hustý škrob, přidáme připravená jablka, mírně osladíme a případně zředíme vodou z dušených jablek. Dochutíme trochou citronové šťávy.
-
3
Kysel nalijeme ko mističek a necháme zrosolovatět.