Jablečný kysel

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Jablka
  • 5 g Cukr krupice
  • 5 g Solamyl
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 16 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 14.3 mg
  • Vláknina 481 mg
  • Vitamín A 481 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná, nakrájená jablka podusíme a prolisujeme.

  • 2

    Ze solamylu a vody uvaříme středně hustý škrob, přidáme připravená jablka, mírně osladíme a případně zředíme vodou z dušených jablek. Dochutíme trochou citronové šťávy.

  • 3

    Kysel nalijeme ko mističek a necháme zrosolovatět.

Komentáře k receptu