Jehněčí kotlety se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Šunka dušená
  • 600 g Jehněčí kotlety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 653 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 345.2 mg
  • Draslík 487.5 mg
  • Vláknina 123.8 mg
  • Vitamín A 123.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme nadrobno nakrájenou šunku s nasekanou cibulí, se žloutky a smetanou. Mírně osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku.

  • 2

    Jehněčí kotlety po okrajích nařízneme a opečeme je teflonové pánvi na jedné straně. Potom kotlety urovnáme do pekáče opečenou stranou dolů. Neopečenou stranu potřeme připravenou směsí, posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe kousky másla.

  • 3

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

Komentáře k receptu