Štrůdl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 27 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 30.7 mg
- Draslík 224.2 mg
- Vláknina 10422.6 mg
- Vitamín A 10422.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.
-
2
Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladničce chvíli odpočinout.
-
3
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na drobnější kousky.
-
4
Odpočinuté těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme z nich placky. Každou placku poklademe pokrájenými jablky tak, aby zůstaly okraje volné, posypeme rovnoměrně skořicí a cukrem. Volné okraje přeložíme do středu přes sebe, oba kratší kraje podložíme, aby šťáva při pečení nevytékala. Štrůdl lehce propícháme a pečeme dozlatova.