Štrůdl

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Tuk Hera jedlý
  • 80 g Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 8 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 6 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 30.7 mg
  • Draslík 224.2 mg
  • Vláknina 10422.6 mg
  • Vitamín A 10422.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.

  • 2

    Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladničce chvíli odpočinout.

  • 3

    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na drobnější kousky.

  • 4

    Odpočinuté těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme z nich placky. Každou placku poklademe pokrájenými jablky tak, aby zůstaly okraje volné, posypeme rovnoměrně skořicí a cukrem. Volné okraje přeložíme do středu přes sebe, oba kratší kraje podložíme, aby šťáva při pečení nevytékala. Štrůdl lehce propícháme a pečeme dozlatova.

Komentáře k receptu