Kokosová polévka s fazolemi
Suroviny
- 800 g Mléko kokosové
- 1 kávová lžička Nové koření mleté
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Chilli paprička
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Limetka
- 1 ks Bujón zeleninový
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 45 g
- Sodík 33 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 711.2 mg
- Vláknina 5511 mg
- Vitamín A 5511 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriku nakrájíme na kostičky, cibulku na plátky – bílé a zelené části zvlášť.
-
2
Na oleji opečeme bílou část jarní cibulky, papriku, chilli papričku a utřený česnek. Po 8 minutách přidáme tymián, kari koření a nové koření a po minutě i oloupaná a nakrájená rajčata. Vaříme ještě 2 minuty.
-
3
Přidáme bujon, slité fazole (pokud možno tři různé druhy plechovek fazolí) a kokosové mléko. Vaříme 10 minut.
-
4
Odstavíme a vmícháme zelenou část jarní cibulky, limetkovou šťávu.