Vepřové s rýží a fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1232 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 64 g
- Sodík 186 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 192.5 mg
- Draslík 2161 mg
- Vláknina 34304 mg
- Vitamín A 34304 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rozdělíme na čtyři velké steaky a potřeme je jerk omáčkou (dostupná např. v Tescu).
-
2
Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm opečeme 4 minuty z každé strany.
-
3
Mezitím zalijeme bujon 150 ml horké vody a přidáme i kokosové máslo. Vmícháme na plátky nakrájené jarní cibulky. Celé to dáme do hrnce. Vsypeme i rýži a fazole. Podle potřeby podléváme vodou.
-
4
Vepřové steaky podáváme s ochucenou rýží. Přelijeme zbylou omáčkou (či výpekem z masa).