Krátce solené, vyuděné maso.
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1425 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 135 g
- Sodík 19379 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 300 mg
- Draslík 4 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Napíchneme na háky a převážeme provázkem. Vložíme do velké misky a důkladně prosolíme.
-
2
Připravené maso v míse přiklopíme pokličkou, nebo potravinářskou fólii. Takto vložíme minimálně přes noc do lednice.
-
3
Druhý den maso vyndáme - mírně propláchneme pod tekoucí studenou vodou a zavěsíme do udírny.
-
4
Udíme zhruba 6 až 8 hodin, dle velikosti masa.
-
5
Maso vyndáme z udírny, vyhákneme háček a odstraníme provázek, poté můžeme servírovat.