Bagely

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 20 g Droždí
  • 300 ml Voda pitná
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 5 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 6.5 mg
  • Draslík 87.8 mg
  • Vláknina 5450 mg
  • Vitamín A 5450 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vymažeme rozpuštěným sádlem.

  • 2

    Rozdrobené droždí utřeme s cukrem, rozmícháme se lžící vody a trochou mouky. Necháme vzejít kvásek.

  • 3

    Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí, přidáme vzešlý kvásek a tolik vody, abychom vypracovali nelepivé hladké těsto. Pod utěrkou na teple necháme těsto vykynout.

  • 4

    Z vykynutého těsta vyválíme válečky, spojíme do kroužků. Přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme opět kynout.

  • 5

    Dáme vařit vodu do hrnce a vykynuté kroužky po 2 – 3 kusech vkládáme do vody, která se vaří, ale jen jemným perlením. Kroužky vaříme bez poklice asi půl minuty z každé strany.

  • 6

    Okapané bagely klademe na vymazaný plech, v troubě předehřáté na 200 °C pečeme dozlatova, asi 15 minut.

Komentáře k receptu