Bagely
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 8 g
- Sodík 351 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 6.5 mg
- Draslík 87.8 mg
- Vláknina 5450 mg
- Vitamín A 5450 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vymažeme rozpuštěným sádlem.
-
2
Rozdrobené droždí utřeme s cukrem, rozmícháme se lžící vody a trochou mouky. Necháme vzejít kvásek.
-
3
Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí, přidáme vzešlý kvásek a tolik vody, abychom vypracovali nelepivé hladké těsto. Pod utěrkou na teple necháme těsto vykynout.
-
4
Z vykynutého těsta vyválíme válečky, spojíme do kroužků. Přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme opět kynout.
-
5
Dáme vařit vodu do hrnce a vykynuté kroužky po 2 – 3 kusech vkládáme do vody, která se vaří, ale jen jemným perlením. Kroužky vaříme bez poklice asi půl minuty z každé strany.
-
6
Okapané bagely klademe na vymazaný plech, v troubě předehřáté na 200 °C pečeme dozlatova, asi 15 minut.