Nejlepší plněné papriky
Suroviny
- 120 g Anglická slanina
- 800 g Paprika bílá
- 500 g Maso mleté - mix
- 100 ml Voda pitná
- 200 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Kmín drcený
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kečup
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 22 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín drcený
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 33 g
- Sodík 289 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 54.5 mg
- Draslík 387.2 mg
- Vláknina 15146.3 mg
- Vitamín A 15146.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, paprikám skrojíme vršky, vyjmeme semínka a papriky oloupeme.
-
2
Na rozpáleném oleji v pekáči zpěníme cibuli, vsypeme zelí, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a na mírném plameni dusíme.
-
3
Mleté maso promícháme s vodou, vmícháme utřený česnek a všechny zbylé suroviny a dobře vypracujeme.
-
4
Mletým masem naplníme očištěné papriky.
-
5
Když je zelí zpola udušené, vložíme na ně papriky, překryjeme anglickou slaninou, přiklopíme a v troubě předehřáté na 150 °C pečeme. Během pečení podle potřeby přilijeme vodu. Když je maso téměř upečené, přelijeme je kečupem a dopečeme.