Nejlepší bublanina

Hodnocení 4x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Cukr krupice
  • 435 g Mouka polohrubá
  • 600 g Jahody zahradní
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 130 ml Olej rostlinný
  • 130 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 859 kcal
  • Sacharidy 125 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 120 g
  • Cholesterol 255.5 mg
  • Draslík 511.5 mg
  • Vláknina 9559 mg
  • Vitamín A 9559 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.4 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody opláchneme a necháme okapat. Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Před pečením troubu předehřejeme na 180 °C.

  • 2

    V míse pečlivě rozšleháme do husté pěny vejce s cukrem a vanilkovým cukrem.

  • 3

    Do pěny poté přidáváme mléko, olej, nastrouhanou citronovou kůru a mouku, v níž jsme rozmíchali kypřicí prášek.

  • 4

    Těsto vlijeme do pekáče, poklademe ovocem a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut.

  • 5

    Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu