Nejlepší bublanina
Suroviny
- 300 g Cukr krupice
- 435 g Mouka polohrubá
- 600 g Jahody zahradní
- 40 g Máslo čerstvé
- 130 ml Olej rostlinný
- 130 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 859 kcal
- Sacharidy 125 g
- Tuky 35 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 120 g
- Cholesterol 255.5 mg
- Draslík 511.5 mg
- Vláknina 9559 mg
- Vitamín A 9559 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.4 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody opláchneme a necháme okapat. Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Před pečením troubu předehřejeme na 180 °C.
-
2
V míse pečlivě rozšleháme do husté pěny vejce s cukrem a vanilkovým cukrem.
-
3
Do pěny poté přidáváme mléko, olej, nastrouhanou citronovou kůru a mouku, v níž jsme rozmíchali kypřicí prášek.
-
4
Těsto vlijeme do pekáče, poklademe ovocem a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut.
-
5
Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.