Nejlepší banánová bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 30 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 98 g
- Cholesterol 121.8 mg
- Draslík 639.7 mg
- Vláknina 9028 mg
- Vitamín A 9028 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Větší formu na bábovku vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
2
V míse utřeme změklé máslo s cukrem do pěny. Přidáme rozšlehaná vejce a rozmačkané banány s vodou. Dobře promícháme a vsypeme mouku, v které jsme rozmíchali kypřicí prášek. Vymícháme hladké těsto, které vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme asi 40 – 45 minut.
-
3
Upečenou bábovku necháme lehce zchladnout, opatrně vyklopíme na mřížku, posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.