Klasická cibulačka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 22 g
- Sodík 727 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 650.2 mg
- Vláknina 20462.1 mg
- Vitamín A 20462.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 106.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky široké asi 0,5cm.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme několik snítek čerstvého tymiánu, nadrcený barevný pepř a nakrájenou cibuli. Orestujeme do zlatohnědé barvy, potom zastříkneme koňakem a necháme vyvařit. Nakonec přilijeme vývar, dochutíme cukrem, případně mírně osolíme. (Polévku můžeme lehce zahustit máslovou jíškou, není to však nutné.)
-
3
Ihned podáváme.