Rizoto
Suroviny
- 60 g Hrášek mražený
- 60 g Kukuřice mražená
- 100 g Mrkev kořen
- 150 g Pórek
- 150 g Žampiony čerstvé
- 450 g Vepřová kýta
- 240 g Rýže Basmati
- 400 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Polévkové koření Maggi
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kmín drcený
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 27 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 833.6 mg
- Vláknina 9300.7 mg
- Vitamín A 9300.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme, žampiony nakrájíme a kousky, pórek a mrkev na kolečka.
-
2
Na rozpáleném oleji orestuji maso, poté přidáme žampiony, mrkev a pórek, sůl, pepř, kmín a chvíli smažíme. Zakapeme Maggi a sójovou omáčkou, promícháme, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Před závěrem dušení vmícháme hrášek a kukuřici.
-
3
V mezičase v osolené vodě uvaříme rýži.