Rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 60 g Hrášek mražený
  • 60 g Kukuřice mražená
  • 100 g Mrkev kořen
  • 150 g Pórek
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 450 g Vepřová kýta
  • 240 g Rýže Basmati
  • 400 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Polévkové koření Maggi
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 833.6 mg
  • Vláknina 9300.7 mg
  • Vitamín A 9300.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme, žampiony nakrájíme a kousky, pórek a mrkev na kolečka.

  • 2

    Na rozpáleném oleji orestuji maso, poté přidáme žampiony, mrkev a pórek, sůl, pepř, kmín a chvíli smažíme. Zakapeme Maggi a sójovou omáčkou, promícháme, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Před závěrem dušení vmícháme hrášek a kukuřici.

  • 3

    V mezičase v osolené vodě uvaříme rýži.

Komentáře k receptu