Pangasalát
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
- 600 g Pangasius - filety
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Koření na ryby
- 1 ks Citrony
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 0.5 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Česnek sušený
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 7 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 8.7 mg
- Draslík 461.9 mg
- Vláknina 11893.3 mg
- Vitamín A 11893.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 96.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmraženou rybu zakapeme šťávou z půlky citronu a necháme v chladničce asi 50 minut odležet.
-
2
Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky, pažitku jemně posekáme, očištěný pórek nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme.
-
3
Odleželou rybu nakrájíme na kostičky, okořeníme, osolíme a za stálého míchání orestujeme na oleji. Poté ondáme do mísy a necháme vychladnout.
-
4
Vychladlou rybu smícháme se zeleninou, jogurtem a citronovou šťávou. Uložíme na hodinu do lednice a poté podáváme.