Moje müsli tyčinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 33 g Mandle
  • 60 g Med včelí
  • 50 g Meruňky sušené
  • 50 g Brusinky sušené
  • 250 g Ovesné vločky
  • 50 g Ananas kandovaný
  • 60 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.25 kávová lžička Sůl mořská
  • 3 polévková lžíce Džem višňový
  • 3 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 5 polévková lžíce Sezam - semena
  • 3 polévková lžíce Lněné semínko
  • 3 polévková lžíce Čokoláda 70% kakao
  • 4 polévková lžíce Slunečnicová semínka loupaná BIO
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 117.4 mg
  • Vláknina 5912.5 mg
  • Vitamín A 5912.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech si vyložíme pečícím papírem. Sušené ovoce: brusinky, meruňky, ananas - pokud je sýřené, omyjeme v sítu pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušíme ho.

  • 2

    Na plech s pečícím papírem dáme pokrájené loupané mandle, slunečnicová a lněná semínka, ovesné vločky. Vložíme je do předehřáté trouby. Během 10 minut vše lehce zezlátne, opraží se a získá tak lepší chuť. Troubu nevypínáme.

  • 3

    Mezitím pokrájíme sušené ovoce na malé kousky a dáme je do mísy. Přimícháme višňový džem s kousky ovoce, přidáme všechny opražené suroviny z plechu, 1/4 lžičky soli, lžičku skořice, strouhaný kokos, malé kousky kvalitní čokolády (3 lžíce), 60g medu a 60ml slunečnicového oleje.

  • 4

    Promíchanou směs dáme na plech vyložený pečícím papírem, utlačíme ji na placku do výšky asi 8mm. Všechny suroviny by měly být k sobě pořádně přilepené. Pečeme je přibližně 20-30 minut, jakmile začne směs zlátnout, je upečená. Pak ji vyjmeme z trouby a necháme je vychladnout.

  • 5

    Po vyhladnutí korpus nakrájíme na tyčinky přibližně 10x4cm. Každou tyčinku zabalíme do proužku pečícího papíru, převážeme ozdobně provázkem a uchováváme je

  • 6

    v uzavřené dóze aby nenavlhly.

  • 7

    Díky medu, džemu a sušenému ovoci jsou tyčinky vláčné, voňavé a po oříšcích křupou.

Komentáře k receptu