Klementinkový cheesecake s ricottou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 110 g Máslo čerstvé
  • 55 g Máslo čerstvé
  • 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Cukr krupice
  • 200 g Cukr krupice
  • 70 g Cukr krupice
  • 70 g Mouka polohrubá
  • 240 g Sýr Ricotta
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Klementinka
  • 2 ks Klementinka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 783 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 135.2 mg
  • Draslík 115.7 mg
  • Vláknina 2768 mg
  • Vitamín A 2768 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve začneme klementinkami. Přivedeme k varu 250ml vody, přidáme 250g cukru, zamícháme a tak si připravíme sirup.

  • 2

    Pět klementinek nakrájíme na tenké plátky, vložíme do sirupu a necháme jemně probublávat asi hodinu.

  • 3

    Nyní si připravíme náplň. 5 minut třeme změklé máslo s 200g cukru a obě vejce. Teď přidáme ricottu a šťávu a kůru ze dvou klementinek. Nakonec přidáme mouku a sůl a mícháme, dokud se vše nespojí.

  • 4

    Teď si připravíme drobenku z másla, cukru a polohrubé mouky. Jde to pomocí robota nebo i jen prstů.

  • 5

    A můžeme vrstvit. Na dno rozevírací dortové formy o průměru 23cm vyskládáme kolečka nasáklých klementinek, na ně dáme náplň a nakonec posypeme drobenkou.

  • 6

    Pečeme asi 35 minut v troubě předehřáté na 180°C. Potom necháme chvíli vychladnout a můžeme vyklápět.

Komentáře k receptu