Klementinkový cheesecake s ricottou
Suroviny
- 110 g Máslo čerstvé
- 55 g Máslo čerstvé
- 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Cukr krupice
- 200 g Cukr krupice
- 70 g Cukr krupice
- 70 g Mouka polohrubá
- 240 g Sýr Ricotta
- 250 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Vejce slepičí
- 5 ks Klementinka
- 2 ks Klementinka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 783 kcal
- Sacharidy 119 g
- Tuky 30 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 97 g
- Cholesterol 135.2 mg
- Draslík 115.7 mg
- Vláknina 2768 mg
- Vitamín A 2768 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve začneme klementinkami. Přivedeme k varu 250ml vody, přidáme 250g cukru, zamícháme a tak si připravíme sirup.
-
2
Pět klementinek nakrájíme na tenké plátky, vložíme do sirupu a necháme jemně probublávat asi hodinu.
-
3
Nyní si připravíme náplň. 5 minut třeme změklé máslo s 200g cukru a obě vejce. Teď přidáme ricottu a šťávu a kůru ze dvou klementinek. Nakonec přidáme mouku a sůl a mícháme, dokud se vše nespojí.
-
4
Teď si připravíme drobenku z másla, cukru a polohrubé mouky. Jde to pomocí robota nebo i jen prstů.
-
5
A můžeme vrstvit. Na dno rozevírací dortové formy o průměru 23cm vyskládáme kolečka nasáklých klementinek, na ně dáme náplň a nakonec posypeme drobenkou.
-
6
Pečeme asi 35 minut v troubě předehřáté na 180°C. Potom necháme chvíli vychladnout a můžeme vyklápět.