Rizoto s houbovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 16 g
- Sodík 837 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 696.6 mg
- Vláknina 8219 mg
- Vitamín A 8219 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 118.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou brokolici rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě téměř doměkka.
-
2
V kastrolu na oleji orestujeme očištěné, na čtvrtky nakrájené žampiony. Přidáme vařenou rýži, osmahneme, podlijeme vývarem z brokolice a dusíme.
-
3
Na pánvi rozpustíme v mléce tavený sýr, osolíme, opepříme a přidáme vařenou brokolici. Necháme jen prohřát.
-
4
Houbovou směs přelijeme omáčkou a pokrm můžeme ozdobit snítkou petrželky.