Rizoto s houbovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Brokolice
  • 5 g Olej olivový
  • 60 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 15 g Petržel - nať
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Rýže vařená
  • 125 ml Mléko odtučněné
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 837 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 696.6 mg
  • Vláknina 8219 mg
  • Vitamín A 8219 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 118.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou brokolici rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě téměř doměkka.

  • 2

    V kastrolu na oleji orestujeme očištěné, na čtvrtky nakrájené žampiony. Přidáme vařenou rýži, osmahneme, podlijeme vývarem z brokolice a dusíme.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme v mléce tavený sýr, osolíme, opepříme a přidáme vařenou brokolici. Necháme jen prohřát.

  • 4

    Houbovou směs přelijeme omáčkou a pokrm můžeme ozdobit snítkou petrželky.

Komentáře k receptu