Kuřecí játra s francouzskou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Játra kuřecí
  • 250 g Zeleninová směs francouzská - mražená
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 2 ks Cibulka lahůdková
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 0.5 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 537 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 431.3 mg
  • Draslík 293.5 mg
  • Vláknina 435.3 mg
  • Vitamín A 435.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na rozehřátém másle podusíme mraženou francouzskou zeleninovou směs podle návodu. Pak ji ochutíme solí a bílým pepřem.

  • 2

    Očištěná a omytá kuřecí játra osušíme. Lahůdkovou cibulku pokrájíme na kroužky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku, přimícháme játra a orestujeme je. Když jsou hotová, ochutíme je solí, chilli, citrónovým pepřem, přidáme sušenou bazalku a krátce je pod poklicí podusíme (1-2 minuty).

  • 4

    Pak k játrům přidáme dušenou zeleninovou směs, promícháme a hned servírujeme.

Komentáře k receptu