Kuřecí játra s francouzskou zeleninou
Suroviny
- 250 g Játra kuřecí
- 250 g Zeleninová směs francouzská - mražená
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Bazalka
- 2 ks Cibulka lahůdková
- 3 špetka Sůl
- 2 špetka Chilli koření mleté
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 špetka Pepř bílý
- 0.5 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 13 g
- Sodík 537 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 431.3 mg
- Draslík 293.5 mg
- Vláknina 435.3 mg
- Vitamín A 435.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi na rozehřátém másle podusíme mraženou francouzskou zeleninovou směs podle návodu. Pak ji ochutíme solí a bílým pepřem.
-
2
Očištěná a omytá kuřecí játra osušíme. Lahůdkovou cibulku pokrájíme na kroužky.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku, přimícháme játra a orestujeme je. Když jsou hotová, ochutíme je solí, chilli, citrónovým pepřem, přidáme sušenou bazalku a krátce je pod poklicí podusíme (1-2 minuty).
-
4
Pak k játrům přidáme dušenou zeleninovou směs, promícháme a hned servírujeme.